Gratis verzending en retour
Achteraf betalen met Klarna | Afterpay (NL|BE|DE)

Inkorten horloge band

Het inkorten van je horloge band

Je hebt je bestelde horloge net binnen en wil deze natuurlijk zo snel mogelijk dragen. Een horloge met een lederen band kun je na aanschaf gelijk om doen. Alleen wanneer je een horloge met (metalen/ keramische) schakelband aanschaft, zul je merken dat deze bijna nooit meteen past. Je zult vaak 1 of meerdere schakels moeten verwijderen zodat de band goed aansluit om jouw pols.

Bij sommige shops zul je een watchtool geleverd krijgen bij je bestelling om de band zelf in te kunnen korten. Wij kiezen er bewust voor dit niet te doen. Met als reden dat wij de lage prijzen kunnen blijven aanbieden. Maar daarnaast kan het er ook voor zorgen dat de band beschadigd of je een pinnetje krom trekt of slaat. Het inkorten van banden is niet heel ingewikkeld, maar dit zou natuurlijk jammer zijn omdat hier geen garantie op zit en je horloge mogelijk al krassen of beschadigingen heeft zonder het ooit gedragen te hebben. Wij adviseren dan ook hiermee naar een juwelier te gaan. Wees vooral voorzichtig met keramische banden. Deze blijven erg lang mooi (krasvrij), maar zijn wel erg gevoelig en kunnen sneller breken bij vallen of stoten.

Het kan soms voorkomen dat schakels wat steviger vast zitten in de band, wat ervoor kan zorgen dat ze lastiger te verwijderen zijn. Wat soms zelfs kan betekenen dat een juwelier deze verantwoordelijkheid niet wil nemen en zegt dat hij de band niet kan/wil inkorten. Echter is dit niets om je zorgen over te maken! Wij werken met een gerenommeerd reparatiecentrum en elke band is in te korten. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je hierbij kunnen helpen.

Nu contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of twijfel je ergens over? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan eenvoudig per telefoon of e-mail. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 22:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur. Als je ons mailt proberen we binnen maximaal 24 uur jouw vraag te beantwoorden.

Gratis verzending
Op alle producten
Achteraf betalen (NL|BE|DE)
Veilig via Klarna
Voor 23.00 besteld*
Vandaag verzonden (ma-vr)
Trustpilot